Sausio 13-osios minėjimas

Penktadienį (sausio 12 d.) Juodšilų šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijoje mokiniai per pirmą pamoką ant palangių uždegė žvakutes ir kartu su mokytojais prisiminė sausio 13-osios įvykius. Dešimčiai minučių buvo užgesinta šviesa, pagerbti žuvusiųjų. Akcijos simbolis – žvakė, kuri simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę . Mokyklos fojė buvo sukurtas atminimo stendas, mokyklos bibliotekoje buvo paruošta paroda “Atmintis gyva…“, skirta Laisvės Gynėjų dienai atminti.

9-12 kl. mokiniai dalyvavo Sausio 13-osios pamokoje ir stebėjo tiesioginę šios dienos minėjimo transliaciją iš Vyriausybės rūmų.  Pamokoje moksleiviai susitiko su kultūros istoriku Aurimu Švedu, buvo aptarta daug aktualių istorijos klausimų.

Priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupių languose taip pat sužibo atminimo žvakės. Per lietuvių kalbos pamokas vaikai piešė neužmirštuolių žiedus, Lietuvos vėliavą, televizijos bokštą, spalvino, kūrė plakatus Sausio 13-osios tema parodydami, kad vertina Laisvės kovotojų auką ir gali džiaugtis gyvendami nepriklausomoje Lietuvoje. Buvo ne tik smagu dirbti, bet ir pasidžiaugti darbeliais, iškabintais stende.

Gyva istorija turi išlikti, tad nepamirškime Lietuvai svarbių datų ir su pagarba jas paminėkime. Vertinkime Lietuvos didvyrių iškovotą laisvę.

Tekstas: istorijos mokytoja Brygida Šaranda, lietuvių kalbos mokytoja Olga Lenkovskaja

Nuotraukos: H. Miloš, J. Baranovskaja, O. Lenkovskaja