PASAULINĖ AIDS DIENA

Gruodžio 1 d. mokykloje buvo minima pasaulinė kovos su AIDS diena. Jos metu mokykloje buvo parengta piešinių paroda, kuria mokiniai norėjo parodyti, kokia tai baisi liga ir kaip ji gali paveikti užsikrėtusio žmogaus gyvenimą.
Per biologijos pamoką IIIG klasės mokiniai dalyvavo dirbtuvėse ir sukūrė raudonus kaspinus, kuriuos vėliau išdalino visiems mokytojams ir mokiniams. Raudonas kaspinas – tai šios dienos simbolis – solidarumo su AIDS sergančiais bei ŽIV paveiktais žmonėmis ženklas.
Biologijos – chemijos mokytoja V. Trifonovienė IVG klasei pravedė teminė pamoką „AIDS – imuniteto naikintojas“, per kurią mokiniai sužinojo, kad ŽIV virusas, pažeisdamas imuninę sistemą, per kelerius metus sukelia AIDS, o žmonės miršta nuo peršalimo, plaučių uždegimo, išsekimo, gripo ir kitų ligų, nes organizmas tampa joms neatsparus.
Biologijos mokytoja B. Romanovska IIG, IIIG ir IVG klasėms pravedė atvirą renginį – protmūšį ,,AIDS: geriau žinoti“, kuriuo tikslas – supažindinti mokinius ne tik su AIDS problema, bet ir su užsikrėtimo bei apsisaugojimo nuo šios ligos būdais. Mokiniai atsakinėjo į klausimus, susijusius su AIDS liga, jos istorija, plitimo keliais, nustatymu ir gydymu. Protmūšio metu vyko atkakli ir įtempta kova, daugiausiai taškų surinko IVG klasės mokinių grupė, tačiau laimėjo draugystė. Visos komandos gavo padėkas už dalyvavimą protmūšyje.
Renginys buvo naudingas visiems mokiniams – vieni gavo naujos informacijos apie AIDS ligą ir ŽIV virusą, kiti turėjo galimybę prisiminti, tai ką jau žinojo, treti susipažino su naujais draugais ir turiningai praleido laiką.

Organizatoriai