Netradicinė pamoka beglobių gyvūnų prieglaudoje

Spalio 26 dieną, minėdami beglobių gyvūnų globos mėnesį, 5 klasės mokiniai kartu su auklėtoja ir socialinė pedagoge lankėsi beglobių gyvūnų prieglaudoje “Tautmilės sodyba, kuri yra įsikūrusi prie Medininkų. Pagrindinė prieglaudos misija – beglobių gyvūnų gelbėjimas, gydymas, globa iki padovanojimo, atsakingų šeimininkų paieška, visuomenės švietimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.
Prieglaudos darbuotojai pravedė mums labai įdomų edukacinį užsiėmimą, kurio tikslas buvo praplėsti savanorystės sampratą, ugdyti atsakomybę ir gebėjimą atjausti silpnesnį už save. Supažindino su savo augintiniais, jų ligomis, gydymu ir priežiūra.
Edukacijos metu vaikus lydėjo dvejopi jausmai: buvo liūdna, kad tiek daug yra vienišų, paliktų gyvūnų, bet kartu ir džiugu, kad bent akimirką suteikė džiaugsmo prieglaudos globotiniams, juos glostė, žaidė. Taip pat atvežėme maisto gyvūnams bei prieglaudos darbuotojams perdavėme surinktą pinigėlių sumą, už kurią bus nupirkta tai, kas yra reikalinga beglobiams gyvūnams.
Važiuojant namo, penktokai pasakojo, kad svajoja savo profesiją sieti su gyvūnų priežiūra: tapti veterinarijos gydytojais, šuniukų kirpėjais, gyvūnų globėjais. Gal ateities svajonės pasikeis, bet patirtinis vaiko ir gyvūno ryšys, manau, padės įgyti mokiniams dorinių ir socialinių vertybinių nuostatų: pamilti, globoti, atsakingai rūpintis.
Dėkojame visiems mokiniams ir jų tėveliams už suaukotus pinigėlius ir Jūsų gerą širdį.

B. Romanovska