Tarptautinė diena be elektronikos atliekų.

Spalio 13 dieną per biologijos pamoką buvo minima Elektronikos atliekų diena, kurią organizavo GIA (Gamintojų ir Importuotojų organizacija). Šių metų akcijos šūkis buvo “Viską galima perdirbti, kas turi bateriją, kištuką ar laidą”.
Mokiniai turėjo galimybę nuotoliniu būdu stebėti seminarą – diskusiją „Elektros ir elektroninė įranga, baterijos ir akumuliatoriai, atliekų tvarkymas, surinkimo aikštelės“, šių atliekų rūšiavimo būtinybė ir žalingas poveikis aplinkai bei žmonių sveikatai.
Diskusijos metu buvo siekiama atkreipti dėmesį į smulkių elektroninių prietaisų, kuriuos dažnai laikome namuose, nors jų nebenaudojame, perdirbimą.
Visi turime prisiminti, kad elektroninės atliekos yra priskiriamos pavojingoms atliekoms ir kelia ypatingą grėsmę žmonių ir gyvūnų sveikatai bei natūraliai aplinkai. Tokios atliekos pažymėtos perbrauktos šiukšlių dėžės simboliu. Jų negalima mesti į įprastus atliekų konteinerius!
Pamokos ir diskusijos metu mokiniai žiūrėjo filmuką, sprendė kryžiažodžius, diskutavo ir piešė piešinius apie elektronikos atliekas.
Džiaugiamės, kad mūsų mokykla dalyvauja atliekų rūšiavime. Mokiniai, mokytojai ir mokyklos darbuotojai atsineša senas baterijas ir meta į specialius konteinerius, tokiu būdu ne tik rūpinamės gamta, bet ir dalyvaujame akcijoje „Mes rūšiuojam“.