Dieninė mokinių vasaros poilsio stovykla „Vasaros nuotykiai“

Birželio 19–23 dienomis Juodšilių šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijoje veikė 5 dienų dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Vasaros nuotykiai”. Stovykla buvo organizuota 11-14 metų vaikams iš šeimų, turinčių mažas pajamas, kuriems skirtas nemokamas maitinimas, iš daugiavaikių šeimų, iš nepilnų šeimų ir tiems mokiniams, kurie norėjo vasarą pasitikti bendraamžių būryje. Stovykloje buvo užimti 20 mokinių. Stovyklos gyvenimas vyko pagal suplanuotą veiklos programą. Kiekvieną dieną su vaikais dirbo specialistai ir vyresnių klasių mokytojos.

Stovyklą pradėjome svečių iš Lenkijos sutikimu. Seserys uršulietės Aleksandra ir Faustina ir pradinių klasių mokytoja Katažina iš Čenstakavos miesto pavaišino stovyklautojus lenkiškais saldainiais.

Pirmąją stovyklos dieną mokiniai išbandė žaidimą lazeriais Lazerių arenoje. Žaidėjai žaidė trumpas 10–12 minučių kovas. Prieš prasidedant kitam žaidimui aptarė rezultatus ir komandos keitėsi startinėmis pozicijomis. Pasibaigus paskutiniam žaidimui visų žaidėjų taškai buvo susumuoti ir juos draugiškai aptarėme. Šią dieną vaikai žaidė įvairius lauko žaidimus. Stovyklautojams labiausiai patiko badmintonas.

Antrąją stovyklos dieną išlydėjome svečius iš Lenkijos ir keliavome Karmazinų pažintiniu taku. Keliaujant taku susipažinome su Vilniaus pilkapynu, plačiausia Neries vaga – Purvės rėva, Didžiąja Velniakampio kilpa, mitologiniais akmenimis.

Trečiąją dieną lankėmės Anykščiuose. Aplankėme rašytojo J. Biliūno tėviškę, Laimės žiburį, Puntuką, Lajų taką, Labirintų parką ir vasaros rogučių trasą. Labirintų parke neribotos pramogos skirtos tiek dideliems, tiek mažiems, todėl atvykę, tikrai nenuobodžiavome. Vasaros rogučių trasoje vaikai nusileido linksmaisiais kalneliais ir pajuto naujas bei netikėtas emocijas.

Trakus aplankėme ketvirtąją dieną. Keliavome po Varnikų pažintinį taką, Angelų Kalną, Užutrakio dvarą. Trakuose pasiplaukiojome laivu po Galvės ežero apylinkes.

Penktąją dieną susipažinome su Pučkoriu pažintiniu taku, mirkome kojas Vilnelės upėje ir dalyvavome dešrelių fiestoje. Žaidėme sportinius žaidimus.

Stovyklą užbaigėme mišiomis Gailestingumo šventovėje, kur dalyvavome mišiose už mūsų gimnaziją, kurias užsakė mūsų svečiai iš Lenkijos – seserys uršulietės iš Čenstakavos.

Vasaros stovyklos metu vaikai paįvairino savo laisvalaikį, turėjo galimybę sportuoti, pramogauti, pabendrauti, susidraugauti ir pasipildyti teigiamomis emocijomis ir gerais įspūdžiais. Dėkojame Vilniaus rajono savivaldybei už 600 Eur paramą mūsų stovyklos programai.

Stovyklos vadovė, psichologė ir matematikos mokytoja Kristina Pasevičė