Gamtos pažinimo link – einant „Pojūčių takeliu“

Mūsų įstaigoje įrengtas pojūčių takas. Tai galimybė vaikams basomis žygiuoti per kankorėžius, akmenukus, medžio žievę, smėlį, medžių drožles. Teigiama, kad pasivaikščiojimas juo padeda atpalaiduoti pavargusias pėdas, pajusti teigiamų emocijų ir energijos antplūdį, pažadina iš snaudulio, sumažina stresą.
Birželio 7 dieną, integruotos gamtos ir kūno kultūros pamokos metu „Gamtos pažinimo link – einant „Pojūčiu takeliu“, 6 klasės mokiniai išmėgino „Pojūčių takelį“ mokyklos kieme. Pamokos tikslas buvo ugdyti vaikų ekologinį sąmoningumą, leisti vaikams patirti gamtą visais penkiais savo pojūčiais!
Eidami taku vaikai patyrė malonių įspūdžių ir pojūčių, basomis kojomis išbandė skirtingus paviršius, pasisėmė teigiamos gamtos energijos, atsipalaidavo, gavo gerų emocijų.
Mokytojai papasakojo vaikams kaip buvo kuriamas šis „Pojūčių takelis“, kaip ir kur buvo renkamos medžiagos jam sukurti. Taip pat buvo akcentuojama, kad vaikščiojant tokio tipo takeliais stimuliuojami pėdose esantys taškai, kurie turi įtakos bendrai savijautai ir net atskiroms kūno dalims, taip pat tai yra pagrindinė prevencinė priemonė prieš plokščiapėdystę. Toks vaikščiojimo būdas atpalaiduoja pavargusias pėdas, pagerina kraujo ir limfos cirkuliaciją, mažina stresą.
Pojūčių take vaikai pasisėmė teigiamos gamtos energijos, atsipalaidavo nuo mokyklos suolų, gavo žinių iš gamtos ir patyrė begalę teigiamų emocijų.

Mokytojos: R. Graužinytė, B. Romanovska, V. Trifonovienė