Projektas „Šok į tėvų klumpes“

Mūsų gimnazijos septintokai šiemet dalyvauja respublikiniame projekte „Šok į tėvų klumpes“, kurio tikslas – susipažinti su tėvelių darbovietėmis ir profesijomis. Tad birželio 1-ą dieną kartu su klasės vadove Violeta apsilankė Juodšilių seniūnijoje, kurioje Davido Černiak mama dirba inspektore. Mus labai svetingai pasitiko ne tik Davido mama, bet ir seniūnas Tadeuš Aškelianec, kuris labai įdomiai papasakojo apie seniūnijos veiklą, seniūno pareigas, realizuotus ir planuojamus realizuoti projektus. Pristatė ir supažindino su seniūnijos darbuotojais, jų darbo specifika, profesijomis. Mokiniai susipažino su finansininkės, soc. darbuotojo, raštvedės ir kitų specialistų profesijomis. Pasirodo, seniūnijos darbuotojai rūpinasi gyvenimo klausimais, kurie apima visą žmogaus gyvenimą nuo gimimo iki mirties registracijos… Visi ne tik susidomėję klausėsi, bet ir uždavinėjo rūpimus klausimus.
Davido mama taip pat plačiai papasakojo apie savo pareigas ir funkcijas, kurias atlieka. Pasirodo, jos darbas labai įdomus ir naudingas, nes ji padeda spręsti žmonių problemas, įgyvendinti įvairius projektus, realizuoti savo žinias ir nuolat tobulėti. Mokiniai taip pat gavo ir užduotį – turėjo parašyti prašymą seniūno vardu. O jų buvo įvairiausių….
Seniūnas taip pat pasveikino 7-okus su Tarptautine Vaikų diena ir įteikė dovanėles.
Nuoširdžiai dėkojame Davido mamai, Juodšilių seniūnui bei visam seniūnijos kolektyvui už svetingą priėmimą, įdomų, įtraukiantį pasakojimą apie seniūnijos veiklą bei profesijų pristatymą. Grįžome pasipildę savo žinių bagažą. Iniciatyva „Šok į tėvų klumpes“ – puiki galimybė plėtoti savęs pažinimo, karjeros galimybių pažinimo, karjeros planavimo ir įgyvendinimo srityse kompetencijas. Vėliau surengėme pikniką – valgėme picą, žaidėme kamuoliu, bendravome ir tiesiog puikiai leidome laiką.