Įspūdžių kupina edukacinė-pažintinė kelionė į Druskininkus

Daug įspūdžių ir nuotykių, šypsenų ir džiaugsmo akimirkų patiria kiekvienas, susiruošęs keliauti Druskininkų link. Taigi ir mūsų gimnazijos 5-12 klasių mokiniai kartu su mokytojomis saulėtą gegužės 4 rytą, kupini energijos ir geros nuotaikos išsiruošėme į edukacinę kelionę į Druskininkus.  Pirmas sustojimas – Merkinė – viena didžiausių Dzūkijos krašto gyvenviečių XIV – XVIII a. Kadaise ši vietovė garsėjo kone svarbiausia Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės medine pilimi. Tai buvo ypatinga vieta, nes vedė kelias į karalių miestą Krokuvą, čia taip pat ėjo Vygrių traktas, kuriuo Vytautas Didysis su pusbroliu Jogaila jodavo medžioti. Merkinės pilyje buvo suteiktos Magdeburgo teisės ne tik Merkinei, bet ir sostinei Vilniui! Pilies nebėra, tačiau ne mažiau svarbus ir lankomas piliakalnis Nemuno ir Merkio santakoje, dar tikrai menantis Merkinės klestėjimo amžius. Visai šalia Merkinės apžvalgos bokštas, nuo kurio atsivėrė nuostabūs, kvapą gniaužiantys Dzūkijos nacionalinio parko ir Merkinės miestelio vaizdai.

Toliau mūsų laukė įdomi edukacinė programa su druska skulptoriaus Tauro Česnulevičiaus kūrybinėse dirbtuvėse Sūrūs atradimai Druskos mieste”. Tai aktyvi, kūrybiškai profesionali edukacija su druska. Ši veikla – sūrus atradimas jaukioje menininkų sodyboje ant Ratnyčėlės upės kranto. Mokiniai su džiaugsmu ir nuostaba kūrė suvenyrus iš druskos! Susidraugavome su puikiais žmonėmis: menotyrininke Aušra Česnulevičienė ir jos vyru skulptoriumi, meno kūrėju Tauru Česnulevičiu.

Na, ir pagaliau Druskininkai – dvasios atgaivos ir ramybės oazė. Čia pasinaudojome galimybe tiesiai iš gręžinių paragauti mineralinio vandens ir nusiprausti giliausio ir sūriausio „Grožio“ šaltinio mineraliniu vandeniu. Ekskursijos po miestą metų pamatėme M. K. Čiurlionio namą – muziejų, pasivaikščiojome aplink Druskonio ežerą ir, žinoma, Vijūnėlės parke, kuris nusidažęs sodriomis pražydusių narcizų spalvomis. Parke žydi per 500 000 narcizų! 

Pėsčiųjų takas, skiriantis Druskonio ežerą ir Vijūnėlės tvenkinį, papuoštas japoniškų sakurų alėja, kuri labai gražiai papildo pražydusį parką. Parkas paliko tikrai neišdildomą įspūdį!

Kelionės metu mus lydėjo dainos, šokiai, kurie dar labiau sustiprino gimnazijos narių bendrystės jausmą. Išvyka buvo puiki, namo grįžome šiek tiek pavargę, bet laimingi, kupini įspūdžių ir gerų emocijų.

(Kelionė finansuojama iš projekto „Kokybės krepšelis“)

Kelionės organizatoriai I. Kupcevič, V. Milevska-Burak, M. Kasperovič