Dieninė vasaros stovykla „Sportuok, judėk, pažink, tobulėk”

Užimtumas vasarą reikalingas visiems vaikams, tačiau labiausiai tiems, kuriems mokykla yra dažnai vienintelė galimybė sužinoti ir pamatyti kažką naujo. Vilniaus rajono Juodšilių šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijoje liepos 13-17 dienomis buvo įgyvendinama vaikų vasaros poilsio programa „Sportuok, judėk, pažink, tobulėk”. Tai bendrojo pobūdžio dienos stovykla 0–7 klasėse besimokantiems mokiniams iš socialiai remtinų ir turinčių mažas pajamas šeimų, kuriems skirtas nemokamas maitinimas.

Stovykloje vaikams buvo sudarytos sąlygos įdomiai ir turiningai leisti laisvalaikį. Nuobodžiauti nebuvo kada, nes stovyklos metu buvo vykdomos įvairios veiklos: kiekvieną rytą vaikai pradėdavo nuotaikinga mankšta, žaidė įvairius  sportinius žaidimus, lenktyniavo estafetėse, sugalvojo stovyklos šūkį, piešė stovyklos emblemą. Pirmąją stovyklos dieną su vaikais bendravo visuomenės sveikatos biuro specialistė, kuri kalbėjo apie vasarą tykančius pavojus, o Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai Stanislav Voitechovskij ir Andželika Rakauskienė priminė stovyklautojams taisykles, kaip saugiai važiuoti paspirtukais ir dviračiais, pereiti gatvę, kodėl būtina saugoti savo daiktus.

Buvo organizuotos penkios išvykos: į Europos parką, į Liepkalnio vasaros pramogų centrą, į Riešės žirgyną, į Pelėdų parką, į Stručių fermą.

Stovykloje vaikai ne tik tobulino savo kūną, gerino sveikatą, bet ir ugdėsi kaip asmenybės, mokėsi dirbti komandoje. Jie sustiprėjo fiziškai, pagerino savo socialinius įgūdžius, aktyviai ir įdomiai praleido laiką, patyrė daug teigiamų emocijų. Vaikai labai džiaugėsi stovykloje praleistu laiku, jiems liko daug smagių ir malonių prisiminimų. Užsibrėžti tikslai ir uždaviniai buvo įgyvendinti.

Vertinant programos įgyvendinimo sėkmę, didelę reikšmę turi Vilniaus rajono savivaldybės administracijos lėšos. Taip pat nemažiau svarbus ir didelis gimnazijos darbuotojų pareigingumas, geras pasirengimas ir nusiteikimas neatlygintinai dalyvauti programoje. Už šiuos nepakartojamus stovykloje patirtus įspūdžius esame dėkingi mus lydėjusiems mokytojams bei mūsų rėmėjams.

Savaitė pralėkė kaip akimirka… Tikros emocijos, vaikų šypsenos – tai didžiausias stovyklos įvertinimas.

Socialinė pedagogė Danuta Žižnevskaja

Nuotraukų aut.: D. Žižnevskaja