Išvyka į Vilniaus  pasienio rinktinę

Mūsų gimnazijos 11-12 klasių mokiniai lankėsi Vilniaus pasienio rinktinėje, kur susipažino su pasieniečio profesija ir kinologo darbu.

Ekskursijos metu buvome supažindinti su Vilniaus pasienio rinktinės teritorija bei vykdoma veikla.

Prie Kinologinės veiklos skyriaus įrengtos skulptūros Ramziui atminti, įsiamžinome ir prisiminėme šį 2016 metais įvykusį liūdną įvykį, kurio metu žuvo šuo pareigūnas. Po trumpo pasakojimo, turėjome galimybę susipažinti su tarnybinių šunų gebėjimais. Ypatingai didelį įspūdį paliko trys vokiečių aviganiai su kinologais, pademonstravę auditorijai bendrojo paklusnumo elementus. Vienas iš keturkojų, leido jaunuoliams pamatyti kaip šunys randa miške paliktus arba pamestus daiktus, turinčius žmogaus kvapo.

Po šio įspūdingo keturkojų pareigūnų pasirodymo, buvome supažindinti su pasieniečio profesija, darbo pobūdžiu. Sužinojome visą rūpimą informaciją apie keliamus reikalavimus asmenims, stojantiems į Pasieniečių mokyklą. Bendruomenės pareigūnai pristatė stojimo sąlygas, mokymo(si) programą.

Po ekskursijos daugelis mokinių susidomėjo pasieniečio profesija. Dėkojame ekskursijos organizatorėms soc. pedagogei D. Žižnevskai ir lietuvių kalbos mokytojai V. Milevskai-Burak.

IVG klasės mokinė Elžbieta Liubartovič