Vilniaus rotušės istorijos mokinių akimis

Mokomės ne tik klasėse, edukacinės erdvės mūsų laukia visur. Savo krašto istorijos geriausia mokytis, ten kur vyko mokykliniuose vadovėliuose aprašomi įvykiai. Todėl norėdami geriau susipažinti su Vilniaus miesto istorija, mūsų gimnazijos 6 ir 7 klasių mokiniai su savo klasių auklėtojomis dalyvavo edukacinėje kelionėje po Vilniaus rotušę ir jos požemius. 

Ekskursijoje pasinaudojome galimybe sužinoti apie Rotušės ir jos rūsių istoriją, svarbiausius įvykius ir įdomias legendas, svarbius nutarimus, kurie buvo priimami po Rotušės skliautais, nusileidome į požemius, kuriuose veikė Vilniaus magistrato kalėjimas. Mokiniai susidomėję klausėsi apie bausmes kurios buvo skiriamos už įvairius nusižengimus, apie budelio gyvenimą; tačiau įdomiausia buvo paklaidžioti painiais siaurais požemių labirintais, pasijusti nejaukiai mažose erdvėse.

Ši kelionė po vieną seniausių Vilniaus pastatų leido naujai pažvelgti į mūsų sostinės praeitį. Tikimės, kad ši ekskursija sužadino mokinių smalsumą ir norą domėtis savo šalies istorija.

                     

Klasių auklėtojos Violeta Trifonovienė ir Ieva Kupcevič