Vasaros stovykla „Saugūs, sveiki ir laimingi”

Penktadienį, birželio 14 d., Juodšilių šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijoje baigėsi savaitę trukusi ir kupina nepakartojamų įspūdžių ir nuotykių vaikų vasaros stovykla „Saugūs, sveiki ir laimingi”, kuri buvo finansuojama Vilniaus rajono savivaldybės lėšomis. 

Stovykloje vaikai kūrė, sportavo, stiprino sveikatą, žaidė, geriau pažino savo draugus, jautiesi saugūs ir laimingi. Stovykloje dirbusios mokytojos užtikrino vaikų saugumą, organizavo įdomias veiklas, o valgyklos darbuotojos skaniai maitino.

Stovyklos programa buvo įdomi ir įvairi, kiekviena diena vis kitokia. Stovyklos atidarymas prasidėjo nuo taisyklių, kurių buvo sąžiningai laikomasi, sukūrimo, šūkio sugalvojimo. Energetikos ir technikos muziejuje vaikai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Iliuzijos – mokslas, mistika ar apgaulė?“.  Kitą stovyklos dieną aplankėme alpakų ūkį Trakų rajone. Alpakų ūkyje kiekvienas galėjo paliesti švelnią alpakų vilną ir sužinoti, kaip į Lietuvą atkeliavo pirmosios alpakos, kuo jos minta ir kaip tarpusavyje bendrauja. Papramogauti nuvykome į Dino parką. Paskutinę stovyklos dieną dalyvavome keramikos edukaciniame užsiėmime su NDKC Keramikos studijos vadove Margarita Čekolis. Vaikai mokėsi ne tik lipdymo meno, bet ir lavino akį, vaizduotę. Jie turėjo galimybę nulipdyti mielą, savo rankomis sukurtą, dovanėlę artimiesiems. Išvykos pabaigą vainikavo gausūs ir skanūs pietūs ant ežero kranto.

Savaitė pralėkė kaip akimirka, bet visada lieka prisiminimai… Džiaugiamės, jog vaikų vasaros poilsio stovykla „Saugūs, sveiki ir laimingi” praėjo nuostabiai. Tikimės, jog vaikai ilgai atsimins gražias stovyklos akimirkas.