Kalbų laboratorija – kelias į šiuolaikišką mokymą ir mokymąsi

Gimnazijoje įgyvendinant Kokybės krepšelio lėšas, dalinai įrengta kalbų mokymosi laboratorija. Kalbų laboratorijoje šiai dienai įrengtos 6 darbo vietos mokiniams ir mokytojui (ateityje planuojama 15 darbo vietų). Tad  spalio 26-27 dienomis gimnazijoje vyko mokymai mokytojams, kaip naudotis „SmartClass+“ kalbų mokymo(-si) laboratorija.

Kalbų laboratorija yra inovatyvi skaitmeninė kalbų mokymosi priemonė. Ji užtikrina mokytojui galimybę dirbti vienu metu su visa klase, daryti gyvas diskusijas, gauti atgalinį ryšį, klausyti įrašų, stebėti, valdyti, pristatyti, grupuoti, rodyti, peržiūrėti ir rinkti garso, vaizdo ir internetinį turinį.  Naudojantis šia programa, visi mokiniai kompiuteriu gali atlikti visų 4 tipų užduotis, tai yra: kalbėjimo, klausymo, rašymo ir skaitymo užduotis.

Mokytojo darbą palengvina kompiuteris, kuris gali automatiškai patikrinti didžiąją dalį mokinių darbų. Mokiniams yra puiki galimybė patiems – įsirašyti, perklausyti savo monologus ar dialogus, pasižymėti klaidas ir stengtis jų nekartoti ateityje. Tikimės, kad mokiniams, bus puiki proga pasinaudoti šia galimybe tiek anglų, tiek rusų, tiek ir lietuvių kalbos pamokų metu.