Seminarai mokytojams

Kasdien vis aiškiau suprantame, kad šiuolaikiniam vaikui tradicinės pamokos darosi nebeįdomios, o kūrybiškumo šaltinis baigia išsekti. Seminarai, mokymai – vienas iš būdų nestovėti vietoje. Jų metu makštiname protą ir jausmus, prisimename turimas žinias ir įgūdžius, atrandame naujus aspektus ir treniruojamės juos išbandydami, peržiūrime iššūkius ir uždavinius. Tad 2020–2021 m. m. gimnazijos pedagogų bendruomenė aktyviai dalyvavo organizuotuose mokymuose, kurie vyko nuotoliniu būdu ir buvo finansuojami Kokybės krepšelio lėšomis.

Mokymuose apžvelgta ugdomosios veiklos kokybės samprata, ugdymo organizavimo kaita šiuolaikinėje mokykloje, daug kalbėta apie ugdymąsi ir mokymąsi vienoje pamokoje, tikėjimą mokinio galiomis, bendradarbiaujančių grupių praktiką, mokinių iniciatyvumo bei asmeninio tobulėjimo svarbą, sėkmingumą.

Įvairių dalykų mokytojai turėjo galimybę  įsigilinti į šiuolaikinio mokymo(si) sampratą, įgyti teorinių žinių ir pabandyti praktiškai, kaip galima planuoti ir organizuoti pamoką ir tokiu būdu patobulino savo praktinius įgūdžius. Džiaugiamės, kad mokymų metu galėjome pasidalinti idėjomis, skatina žengti link patrauklesnio, žaismingesnio, inovatyvesnio ugdymo proceso.