Edukacinė kelionė į Aukštaitijos nacionalinį parką

Birželio 28-osios ankstų rytą išsiruošėme į Aukštaitijos nacionalinį parką. Tai buvo skatinamoji kelionė didžiausią pažangą padariusiems 5–11 klasių mokiniams finansuojama iš projekto „Kokybės krepšelis“.

Pakeliui stabtelėjome prie Europos geografinio centro, kurį 1989 m. nustatė Prancūzijos nacionalinio geografijos instituto mokslininkai. Iš čia važiavome tiesiai į Aukštaitijos širdį – Ginučius, kur išvydome vandens ratą, pabraidėme šiltame vandenyje. Buvo smagu! Visai netoli – 175 m aukščio Ladakalnio kalnas, nuo kurio atsiveria 6 ežerų grandinė. Kita mūsų maršruto stotelė buvo Aukštaitijos nacionalinio parko sostinė – Palūšė. Tai nuostabus gamtos kampelis su viena seniausių medinių šventovių – Palūšės bažnyčia. Galėjome pasigrožėti apylinkių vaizdais pasikėlę į Lygumų apžvalgos bokštą. Neišdildomą įspūdį paliko šakočių kepimo edukacinis užsiėmimas, kurio metu iškeptą šakotį galėjome paragauti. Išbandyti savo jėgas galėjome kopdami į Mindūnų apžvalgos bokštą – antrą aukščiausią apžvalgos bokštą Lietuvoje. Jo aukštis – 36 m. Įveikus išbandymą aukščiu ir sraigtiniais laiptais pakilus virš medžių viršūnių, kvapą užgniaužė atsiveriantys vaizdai. 

Kelionės maršrutas alsavo unikaliu gamtos grožiu: mėlynakiais žuvingais ežerais, žaliomis giriomis, pilkapiais, piliakalniais… „Pasikrovę“ puikių emocijų, ir juoko galime drąsiai „nerti“ į vasaros atostogas! Kelionės metu mokėmės kitaip bei džiaugėmės vėl būdami kartu.

Kelionės vadovės Ieva Kupcevič ir Violeta Milevska-Burak