Vaikų priėmimas į Vilniaus rajono švietimo įstaigų priešmokyklinio ugdymo grupes 2021–2022 mokslo metams

Informuojame, kad vaikų priskyrimas į priešmokyklinio ugdymo grupes 2021–2022 mokslo metams prasidės 2021 m. balandžio 1 d.

Kada sužinosime apie vaikui skirtą vietą įstaigoje?

Tėvams (globėjams) apie skirtą vietą švietimo įstaigoje bus pranešama elektroniniu laišku (prašyme nurodytu elektroninio pašto adresu) nuo 2021 m. balandžio 1 d. iki gegužės 31 d. Tėvai (globėjai), kurie pateikė prašymus ne elektroniniu būdu ir nenurodė elektroninio pašto adreso, apie skirtą vietą įstaigoje gaus SMS žinutę telefonu arba registruotą laišką.

Tėvai (globėjai), pasikeitus pateiktame prašyme nurodytiems kontaktiniams duomenims (telefono numeris, elektroninio pašto adresas), ne vėliau kaip per 5 darbo dienas turi pateikti prašymą el. paštu giedre.vaiciuniene@vrsa.lt dėl kontaktinių duomenų atnaujinimo Informacinėje sistemoje.

Tėvai (globėjai), gavę pranešimą apie skirtą vietą švietimo įstaigoje, privalo kreiptis į nurodytą įstaigą per 10 darbo dienų, raštu patvirtinti vaiko atvykimą, pateikti vaiko gimimo įrašą liudijantį išrašą bei pasirašyti dvišalę sutartį (tarp vieno iš tėvų (globėjų) ir Įstaigos vadovo).

Per 10 darbo dienų nepatvirtinus vaiko atvykimo ar nepranešus apie neatvykimą pateisinančias priežastis ir nepateikus reikiamų dokumentų, sutartis nesudaroma ir vaikas netenka vietos švietimo įstaigoje, o prašymai į įstaigą nėra atnaujinami ir esant poreikiui būtina registruotis iš naujo.

Tėvai (globėjai) iki pirmos ugdymosi dienos Įstaigoje privalo pasirūpinti profilaktiniu vaiko sveikatos patikrinimu.

Kaip užregistruoti vaiką į priešmokyklinę grupę?

Primename, kad prašymai priimti vaikus į Vilniaus rajono švietimo įstaigų priešmokyklinio ugdymo grupes 2021-2022 mokslo metams informacinėje sistemoje www.registruok.lt > Vilniaus rajono savivaldybė turi būti pateikti iki š. m. balandžio 1 d.

Prašymai į pageidaujamos(-ų) įstaigos(-ų) priešmokyklinio ugdymo grupes pateikti po šių metų balandžio 1 d. 2021-2022 mokslo metams tenkinami tik tada, jeigu įstaigoje yra laisvų vietų. Jeigu prašyme pageidaujamoje(-ose) įstaigoje(-ose) nėra laisvų vietų – siūloma artimiausia įstaiga, vykdanti priešmokyklinio ugdymo programą, kurioje yra laisvų vietų.

Jei prašymas ugdymo įstaigai buvo pateiktas iki 2020 m. rugsėjo 1 d. (popierinis variantas), informacinėje sistemoje registruotis nereikia, tačiau tėvai papildomai turi pateikti informaciją (vaiko vardas, pavardė, gimimo data, pageidaujama švietimo įstaiga, ugdymo programa) el. paštu giedre.vaiciuniene@vrsa.lt.

 

Daugiau informacijos…