Lietuvių kalbos dienos 2021

„Kalboje visų namai“ – tai kasmet šalyje organizuojamų Lietuvių kalbos dienų šūkis. Ne išimtis ir mūsų gimnazija, todėl nuo vasario 16 d. iki kovo 11 d. mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis nuotoliniu būdu aktyviai dalyvavo įvairiuose renginiuose ir veiklose. Pradinukai skaitė eilėraščius apie Lietuvą, juos iliustravo. Labai išradingai, pasitelkę įvairias technologijas, siuntė Tėvynei skirtus linkėjimus, iliustravo pasakas, o ketvirtokai, kartu su lietuvių kalbos mokytoja D. Zubrickiene, kūrybingai rašė Lietuvos vardą. Į Lietuvių kalbos dienų ciklą gražiai įsikomponavo „Mokslo-Lab“ lietuvių kalbos olimpiada penktokams bei tarptautinis konkursas „Olympis“, kuriuose mokiniai aktyviai dalyvavo.

Lietuvos Nepriklausomybės dienos išvakarėse, kovo 10 d., per lietuvių kalbos pamokas mokiniai apibendrino Lietuvių kalbos dienų renginius. Pamokų metu skaitė eilėraščius apie gimtinę, klausėsi dainų ir siuntė linkėjimus Lietuvai.

Lietuvių kalbai pagerbti skirtas laikotarpis tarp dviejų Tėvynės laisvę įtvirtinančių datų skatina mylėti ir puoselėti kalbą- brangiausią turtą, tad kalbėkime taisyklingais, švariais lietuvių kalbos žodžiais, džiaukimės jų skambėjimo ir prasmės grožiu.

Violeta Milevska-Burak