Daiktų mainytuvės – atiduotuvės

Balandžio 24 d. gimnazijoje pirmą kartą buvo organizuotos daiktų mainytuvės – atiduotuvės. Šios akcijos šūkis „Atnešk tai, ko tau nereikia. Paimk tai, ką nori“.

Tai buvo puiki proga atsikratyti nenaudojamų, dar geros būklės daiktų. Beje, mokiniai galėjo rasti kažką sau, ko jiems reikia šiuo metu.

Akcijos metu nauji šeimininkai rado žaislų, kuprinių, knygų, dėlionių, paveikslų, dekoracijų ir kitų aksesuarų. Visi daiktai buvo labai geros būklės, kai kurie net nauji.

Tokia akcija – gera idėja, skatinanti ekologišką ir ekonomišką gyvenimo būdą, o kartu teikianti daug džiaugsmo.

Pasibaigus akcijai liko tik keli nepaimti daiktai, o būtent drabužiai. Tad kartu su mokiniais nuvežėme juos į dalinimosi stotelę „Dėk͗ui stotelė““ Tikimės, kad  ten jie susiras naujus šeimininkus. Čia mokiniai taip pat dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Tvari aplinka. Kodėl verta rūšiuoti?“. Išgirdo daug įdomios informacijos, pavyzdžiui: kas gali būti pagaminama perdirbus senas automobilio padangas? Kiek litrų vandens sunaudojama vieniems marškinėliams pagaminti? Kaip mes galime suteikti daiktams antrą gyvenimą?

Akcijos tikslas buvo skatinti moksleivių ekologinius įpročius, nes ekologija tampa vis svarbesniu mūsų gyvenimo elementu.  Turime tik vieną planetą ir ja turime rūpintis taip, kaip ji rūpinasi mumis.

Božena Romanovska