Metodinė-praktinė konferencija „Įtraukiojo ugdymo link. Nauji iššūkiai – naujos galimybės“

Vienas iš artėjančių švietimo bendruomenės iššūkių – nuo 2024 m. pradedamas įgyvendinti įtraukusis ugdymas. Jau dabar visos švietimo įstaigos rengiasi priimti ir ugdyti daugiau vaikų ir mokinių su įvairiais specialiaisiais ugdymo(-si) poreikiais.

Balandžio 14 d., mokinių atostogų metu, Vilniaus r. Rudaminos „Ryto“ gimnazijoje įvyko Vilniaus rajono savivaldybės švietimo įstaigų metodinė-praktinė konferencija „Įtraukiojo ugdymo link. Nauji iššūkiai – naujos galimybės“, kurios metu švietimo įstaigų vadovai, pedagogai, pagalbos mokiniui specialistai dalinosi patirtimi ir gerosiomis įtraukiojo ugdymo idėjomis.  

Šioje konferencijoje pranešimą tema „Darbas su specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniais, siekiant kiekvieno vaiko asmeninės pažangos“ skaitė mūsų gimnazijos vyresnioji logopedė ir specialioji pedagogė Danuta Stefanovič. Pranešime buvo atkreiptas dėmesys  į pagalbos mokiniui specialistų ir mokytojų bendradarbiavimo patirtį mūsų gimnazijoje. D. Stefanovič taip pat pasidalino gerąją patirtimi rengiant integruotas pamokas klasėse kuriuose yra ugdomi mokiniai turintys specialiųjų poreikių.

 L.e. direktoriaus pavaduotojos ugdymui pareigas Violeta Trifonovienė