Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena

Kovo 11-oji yra labai svarbi diena Lietuvos istorijoje, kai 1990 metais buvo paskelbtas Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Aktas. Ši diena yra ypatinga proga atšvęsti ir pagerbti tuos, kurie kovojo už Lietuvos nepriklausomybę ir laisvę.

Plakatų konkursas „Kovo 11-oji“ buvo puiki proga paskatinti mokinius atkreipti dėmesį į šią svarbią dieną ir jos reikšmę. Konkurso metu mokiniai buvo raginami kurti originalius plakatus, kuriuose būtų atspindima šios dienos prasmė ir simbolika. Tokiu būdu, plakatai gali tapti efektyviu būdu informuoti ir švęsti „Kovo 11-ąją“.

Kovo 3 dieną, IIIG klasės mokiniai turėjo unikalios galimybės susipažinti su Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarais. Susitikimas vyko Kovo 11-osios Akto salėje, kurioje buvo atkurta Lietuvos valstybės nepriklausomybė 1990 metais.

Signatarai pasidalino savo patirtimi ir pasakojo apie Sąjūdžio veiklą, teisinės sistemos kūrimą, šalies gynybą ir aplinkos apsaugą. Mokiniai sužinojo, kaip buvo parengta ir priimta Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Šis susitikimas buvo ne tik įdomus ir įkvėpęs, bet ir labai svarbus mokiniams, kadangi jie turėjo progą susipažinti su istorija iš pirmųjų rankų.

Tekstas – David Jurevič, IIIG