Kalėdinis vaidinimas „Nakties tyloje“

Kalėdos – ypatingas metas, kupinas šilumos ir džiaugsmo. Nepakartojama šių Kalėdų atmosfera leidžia dar labiau jaustis kartu, būdami kartu gauname dar daugiau džiaugsmo nei įprastai. Šiemet, kaip ir kasmet, išskyrus pandemijos laikotarpį, mūsų gimnazijoje nuo pat ryto tvyrojo šilta  šventinė nuotaika. Kaip ir kasmet šią dieną pradėjome ypatingai: mokiniai kartu su auklėtojais ir tėveliais susitiko šventiškai papuoštose klasėse prie simbolinio Kūčių stalo. Tradiciškai jaukioje atmosferoje pasidalijo kalėdaičiais, netruko ir gražių žodžių, linkėjimų, skanių vaišių ir, žinoma, kartu dainuojamų giesmių. Po šiltų susitikimų savo klasėse visi patraukė į salę, kur laukė nepakartojamas Jėzaus gimimo vaidinimas „Nakties tyloje“. Spektaklis buvo išties nuostabus, alsuojantis magiška šių nepakartojamų Kalėdų dvasia. Tai puikus bendradarbiavimo pavyzdys, kadangi spektaklyje kartu vaidino ir mūsų darželinukai, ir pradinukai, ir vidurinių klasių jaunimas bei gimnazistai. Kiekviena amžiaus grupė pristatė vis skirtingus meninius talentus, kurie gražiai susipynė į vieną visumą ir kiekvienam žiūrovui suteikė daug nepakartojamų, jaudinančių ir šiltų emocijų.

Mūsų šventėje apsilankė ir garbūs svečiai: Juodšilių Pal. Mykolo Sopočkos bažnyčios klebonas Elijas Anatolijus Markauskas, Parudaminio parapijos klebonas Miroslav Balcevič, LR Seimo narys Česlav Olševski, Juodšilių seniūnas Tadeuš Aškelianec, Gailestingojo Jėzaus seserų  kongregacijos vyresnioji sesė Aldona Pačkovska, Valčiūnų gimnazijos direktorius Igoris Voiniušas, Valčiūnų vaikų darželio direktorė Janė Kovger, Prūdiškių socialinės globos namų direktorė Galina Judkinienė, Lietuvos lenkų sąjungos Juodšilių skyriaus pirmininkė Beata Blaževičienė, ištikima mūsų gimnazijos bičiulė Marija Marcinkevič ir kt.

Po pasirodymo gimnazijos direktorė Ligija Koženevska padėkojo jauniesiems artistams bei mokytojams už nuostabų vaidinimą. Jauniesiems atlikėjams ir juos ruošusiems mokytojams direktorė įteikė dovanas, o visus susirinkusius pasveikino su artėjančiomis šventėmis.

Visus susirinkusius su artėjančiomis šventėmis  ir visko, ko geriausio linkėjo ir garbūs svečiai, kurie atvyko su dovanomis. Juodšilių seniūnas patiems mažiausiems ir pradinių klasių mokiniams įteikė Lietuvos lenkų sąjungos saldžias dovanėles.

Po vaidinimo gimnazijos valgykloje Juodšilių bendruomenė bei garbūs svečiai pasidalino kalėdaičiu. Čia taip pat netruko gražių linkėjimų, šiltų žodžių ir bendravimo.

Labai džiaugiamės, kad šiais metais pavyko gyvai susitikti ne tik su gimnazijos bendruomene, bet ir su garbiais svečiais bei Juodšilių bendruomene.

Linkime linksmų Kalėdų, sveikatos ir džiaugsmo Naujaisiais 2023 metais!

Organizatoriai