Mainų/ bendradarbiavimo projektas „Juodšilių šv. U. Leduchovskos gimnazijos jaunimas – ss. Uršuliečių licėjaus Pnievose jaunimas“

Balandžio 25-29 dienomis mūsų gimnazijos mokinių ir mokytojų grupė lankėsi Seserų Uršuliečių bendrojo lavinimo licėjuje Pnievose Lenkijos Respublikoje. Šis vizitas tai dalis mainų/ bendradarbiavimo projekto „Juodšilių šv. U. Leduchovskos gimnazijos jaunimas – ss. Uršuliečių licėjaus Pnievose jaunimas“. Projekto tema: Šventosios Uršulės Leduchovskos gyvenimas ir veikla Lietuvoje ir Lenkijoje.

Vizito metu mokiniai išsamiai susipažino su šv. Uršulės Leduchovskos veikla, jos skleidžiamomis vertybėmis. Mūsų gimnazijos jaunimas kartu su Pnievų licėjaus moksleiviais dalyvavo įvairiose veiklose: orientaciniuose žaidimuose, susipažino ir išbandė Didžiosios Lenkijos regiono amatus, šoko tradicinius liaudies šokius, dalyvavo sportinėse ir kūrybinėse edukacinėse veiklose, bendrose lenkų ir rusų kalbų, verslumo, istorijos pamokose.

Šios savaitės metu užsimezgė draugiški, nuoširdūs ryšiai tarp mūsų gimnazijos ir Pnievų licėjaus jaunimo. Todėl su nekantrumu laukiame atsakomojo vizito birželio mėnesį.

Mokytojos Violeta Trifonovienė, Renata Voitechovska

Daugiau informacijos