„Mokonomika” – didžiausia nuotolinė pamoka

„Mokonomika” – tai didžiausia nuotolinė pamoka 1-12 klasių mokiniams, kuriems ruošiamos net 24 pamokos tvarumo, pilietiškumo, finansinio raštingumo ir kitomis aktualiomis temomis. Daugiau nei 20 mokytojų, ekspertų bei gerai pažįstamų veidų susirinko drauge, kad pasidalintų žiniomis, patirtimi ir įdomiomis istorijomis. Pertraukų metu taip pat buvo veiksmo ir pramogų.

„Mokonomikos“ pamoka, inicijuojama „Swedbank“ Lietuvoje, prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Jauniausiems atradėjams (1-4 klasių mokiniams) čempionė Jurgita Januškaitė-Žilinskienė paruošė karatė treniruotę, Milda Paukštė – tvarias dirbtuves iš džinso, Giliučių šeima – šeimos biudžetą, skautai Vydūnas Trapinskas ir Seržas Staponkus – įkvepiančios istorijas, žaidimus ir skauto kuprinės paslaptis.

Penktadienį, vasario 4 d., startavo „Mokonomika“ – žinių šventė, skirta ir pasiekiama visų klasių mokiniams, jų mokytojams ir tėvams. Šikart dalyvavo ir mūsų gimnazijos 2 klasės mokiniai. Buvo verta dalyvauti šioje pamokoje, nes buvo linksma, įdomu ir vaikams labai patiko.

Klasės auklėtoja Marija Macinkevič