Tarptautinis projektas „Sumani savivaldybė – Change the Game“

Baigėsi 2020 m. vasario mėnesį startavęs tarptautinis projektas „Sumani savivaldybė – Change the Game“. Projekto metu mūsų gimnazijos 8 ir IG klasių mokiniai, pasitelkę skaitmenines technologijas, tyrė oro užterštumą dulkių dalelėmis Juodšiliuose bei aplinkinėse gyvenvietėse, kuriose gyvena mokiniai lankantys mūsų gimnaziją.

Projekto apibendrinimui bei konkursui turėjome parengti trumpą filmuką. Vadovaujami kapitono Davido Jurevič, projekto grupės nariai gruodžio 1 d. apsilankė Šiaudinės, Dusinėnų, Prūdiškių, Valčiūnų, Parudaminio, Terešiškių gyvenvietėse, kur atliko palyginamuosius oro dulkėtumo matavimus. Visi duomenys ir projekto apibendrinimas pateikti filmuke, kurį filmavo ir montavo IG klasės mokinys Daniel Černiak.

Projekto dalyviai praktiškai galėjo taikyti mokslinio tyrimo principus: planuoti, kelti hipotezes, atlikti eksperimentą, gauti ir interpretuoti duomenis, daryti išvadas bei jas paaiškinti. Naudinga buvo suvokti, kad išmanųjį telefoną galima panaudoti ne tik bendravimui bei pramogoms, tačiau ir atlikti tyrimą. Apibendrinant, galima teigti, kad mokiniai darniai dirbo kaip komanda, džiaugėsi rezultatais, iš kurių paaiškėjo, kad gyvename ir mokomės švarioje aplinkoje.

Projekto koordinatoriai: Violeta Trifonovienė, Jolanta Liachovičienė, Ieva Kupcevič