Projektas „Sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas”

Mūsų gimnazijos 4-IIIG klasių mokiniai dalyvavo VŠĮ „Darnaus vystymo projektai“ projekte „Sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas”, kurio tikslas skatinti vaikų ir paauglių iki 18 metų amžiaus sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą. Mūsų gimnazijos mokiniai aktyviai įsitraukė į šio projekto veiklas. 2019 m. lapkričio mėnesį vyko įvadiniai teoriniai užsiėmimai, kurių metu mokiniai buvo supažindinti su sveikos gyvensenos bei sveikos mitybos principais. 2020 m. sausio ir vasario mėnesiais vyko grupinės treniruotės.

Projekto metu mokiniai buvo mokomi aktyviai ir taisyklingai sportuoti, lavino fizines ypatybes, tokias kaip vikrumas, greitumas, jėga, lankstumas, koordinacija, pusiausvyra. Jie susipažino su naujausiomis kūno judesių lavinimo metodikomis, mokėsi taisyklingai atlikti įvairius fizinius pratimus. Užsiėmimus vedė sporto treneris Linas Petraitis.

Tikimės, kad sudalyvavę projekto veiklose vaikai ir paaugliai taps sąmojingesni savo sveikatos atžvilgiu ir sveika gyvensena ir fizinis aktyvumas taps jų kasdieniu įpročiu.

Dėkojame sporto treneriui Linui Petraičiui už prasmingai praleistą laiką.

Socialinė pedagogė Danuta Žižnevskaja